Deglutitie dificila

Medic: Foarte multe persoane au deglutitie dificila de deglutiţie, chiar şi în depresie pot apărea probleme de înghiţire Medic: Foarte deglutitie dificila persoane au tulburări de deglutiţie, chiar şi în depresie pot apărea probleme de înghiţire BUCUREŞTI Scris de Elvira Gheorghita 13 iun Tulburările de deglutiţie sunt foarte diverse şi totodată frecvente şi pot apărea ca un simptom banal sau ca un context de boli grave.
Foarte mulţi pacienţi au astfel de suferinţe în urma unor intervenţii chirugicale, a unor boli neurologice, reumatologice, deglutitie dificila, afecţiuni ORL, a unor patologii inflamatorii, infecţioase sau tumorale ale căilor respiratorii şi, nu în ultimul rând, a patologiei psihiatrice, a explicat, pentru News.
Sunt foarte mulţi pacienţi care au tulburări de deglutiţie în urma unor intervenţii chirugicale spre exemplu, deglutitie dificila în cazul altora apare în urma unor boli generale, precum boli neurologice, reumatologice, endocrine, boli de sistem colagenozeafecţiuni ORL, toată patologia inflamatorie, infecţioasă şi tumorală a căilor respiratorii, apoi paralizii ale nervilor laringelui, toată patologia esofagului, sechelele post accident vascular cerebral şi, nu în ultimul rând, patologia psihiatrică, care poate da tulburări de deglutiţie, deci un complex foarte larg.
Depresia, de exemplu.
Mai puţin frecventă la copii, boala deglutiţiei apare mai ales la cei cu amigdale foarte mari, cu bază de deglutitie dificila foarte mare sau a celor care nu pot respira bine pe nas. În schimb, problemele la înghiţire pot fi întâlnite mai s-a vindecat cineva de prostatita cronica la vârstnici.
Potrivit acestuia, tratamentul în tulburările de deglutiţie depinde de un diagnostic corect. Recuperarea trebuie făcută de ORL-iştii noştri, pe care îi pregătim. Sunt foarte mulţi pacienţi care au aceste tulburări şi care au nevoie de recuperare.
Recuperarea presupune, printre altele, anumite poziţii în care aceşti oameni trebuie să înghită, anumite tipuri de alimente pe care să le consume, există un anumit instrumentar, linguri speciale, căni speciale", a mai spus Codruţ Sarafoleanu, precizând că recuperarea se poate face în Secţia ORL a Spitalului Sfânta Maria, acesta fiind printre puţinele spitale unde se poate face recuperare în deglutiţie.
Articolul deglutitie dificila mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi deglutitie dificila mail pe adresa abonamente news.