Urinând noaptea.

Urina: de câte ori e normal urinezi pe zi

9 motive pentru care te trezesti peste noapte sa mergi la baie

Ştiri pe aceeaşi temă Perna nepotrivită alungă somnul. Trucuri pentru odihnă eficientă În fiecare zi, organismul elimină între 1.

urinarea cu sange la barbati cauze

Aceasta înseamnă că, pe parcursul unei zile, un om normal ar trebui să meargă la toaletă de ori, în funcţie şi de cantitatea de lichide pe care o bea. Dacă pe parcursul nopţii suntem siliţi să mergem la toaletă mai mult de o dată la ore de somn este foarte posibil să suferim de nicturie, sindrom mai frecvent la persoanele în vârstă, dar nu neapărat.

Fie corpul secretă prea multă urină, fie vezica nu poate reţine sufient, urinând noaptea amândouă la un loc, potrivit newhealthadviser.

”Cât de des este normal să urinez?”

Cauzele sunt multiple, unele au nevoie de ajutorul medicului, în timp ce alatele, nu. Mai puţine lichide înainte de culcare Astfel, o hidratare suplimentară prea mare sau prea aproape de momentul culcării poate fi una dintre cauzele asupra căreia putem interveni. Recomandarea este să bem mai puţine lichide — fie apă, fie alcool, fie cafea - cu câteva ore înainte de a ne băga în pat şi de a merge înainte la toaletă.

prostatita sinelnikov

Infecţiile tractului urinar pot fi alte cauze pentru care ne ridicăm noaptea din pat pentru a merge la baie. De regulă, simţim dureri în timpul micţiunii, însoţite de crampe urinând noaptea şi febră. Astfel de afecţiuni trebuie diagnoticate de medic şi urmat tratamentul prescris.

Boli care afectează frecvenţa urinării

Vârsta face diferenţa? Cu cât avansăm mai mult în vârstă, cu atât nevoia de a folosi mai des toaleta este mai mare. Sexul joacă şi el un rol alături de vârstă în sensul că la bărbaţi prostata se măreşte urinând noaptea evacuarea corespunzătoare a vezicii urinare, în timp ce la femeile aflate la menopauză, din pricina scăderii urinând noaptea de estrogen au loc modificări şi ale urinând noaptea urinar care duc la nevoia de a urina mai des.

În plus, femeile care au născut copii au o musculatură mai flască la nivelul pelvisului.

provoacă adenom de prostată

Anumite medicamente scot fluidele din corp Prin urmare, apare nevoia de urinare mai frecventă. Problema ar trebui discutată cu medicul curant şi întrebat dacă nu cumva pastilele pot fi luate mai devreme în zi.

În unele urinând noaptea, nu urgenţa de a merge la toaletă este aceea care ne dă jos din pat, dar odată ce ne-am trezit trebuie să mergem la baie. De vină poate fi sindromul piciorului neliniştit, bufeurile, durerile cornice sau depresia. Un alt motiv urinând noaptea fi sindromul de apnee în somn.

valoare normala psa

Dacă în ciuda eforturile pe care le faceţi de a controla problema nu reuşiţi, indicat ar fi să mergeţi la un control medical pentru că la mijloc poate fi o afecţiune medical gravă precum o tumoră la nivelul vezicii urinare, la nivelul prostatei sau a rinichilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: citeste totul despre:.

Mai multe despre acest subiect