Tratamentul pielonefritei, Care sunt cauzele care conduc la pielonefrita?

Pielonefrita ➡ cauze, simptome, remedii

De vorbă cu doctorul - Pielonefrite - cu Răzvan Mihalcea

Tratamentul empiric tratamentul pielonefritei impune pana la obtinerea rezultatelor culturii si a sensibilitatii la antibiotice. Se evita gentamicina si fluorochinolonele la pacientele gravide.

Pacienții prezintă dureri lombare, de obicei bilaterale, cu caracter colicativ în cazul prezenței unui factor de tip obstructiv.

Tratamentul se administreaza intravenos pentru circa 48 - 72 ore sau mai mult in functie de raspunsul clinic. Se continua cu antibiotice orale pentru inca 2 - 6 saptamani.

greață și prostatita

Se indica de asemenea medicatie simptomatica care sa amelioreze durerea, febra si greturile. Se asigura o hidratare adecvata si mentinerea debitului urinar cu fluide administrate oral sau intravenos. Fluorochinolonele ating aceleasi nivele sangvine atat tratamentul pielonefritei administrarea orala cat si in cea intravenoasa, fiind o buna alegere.

cele mai eficiente supozitoare pentru prostatită

O optiune terapeutica eficienta este 1 g de ceftriaxona intravenos sau intramuscular in momentul diagnosticului si urmarirea pacientului in urmatoarea zi. Daca este nevoie, o tratamentul pielonefritei suplimentara de ceftriaxona se poate administra la examinarea ulterioara daca starea pacientului justifica administrarea de doze mai mari decat cele orale, dar nu necesita internare.

Trebuie asigurata o buna comunicare cu pacientul in tratamentul pielonefritei de risc de agravare a starii.

tratament precoce pentru prostatita

Trebuie incercata o monitorizare continua. Daca starea pacientului nu se imbunatateste dupa 72 ore de terapie antimicrobiana adecvata, se suspecteaza o infectie suprapusa pe o litiaza renala pietre sau o obstructia la nivelul tractului urinar si se trateaza cat mai repede pentru a se evita aparitia complicatiilor. Daca pacientul nu raspunde la antibiotice si se stie ca agentul patogen este sensibil la antibioticele folosite curent, se suspecteaza pielonefrita emfizematoasa sau formarea unui tratamentul pielonefritei.

Tomografia computerizata va identifica pacientii cu aceste complicatii.

cum să scapi de prostatita într-un mod popular

La putinii pacienti care au o recadere dupa 2 saptamani de terapie, un tratament de 6 saptamani este de obicei curativ. De retinut!

medicamente pentru prostata marita

Se ia in considerare cistouretrograma pe gol VCUG dupa rezolutia infectiei de tract tratamentul pielonefritei in cazul tuturor pacientilor cu recaderi frecvente sau cu simptome neobisnuite.

Uroculturile trebuie refacute la 1 - 2 saptamani dupa tratament la urmatoarele grupe de pacienti: - gravide - pacientii care raman simptomatici - pacientii la care se indica terapie de supresie.

reduce simptomele prostatitei

Uroculturile pentru monitorizarea ulterioara sunt optionale in cazurile celorlati pacienti in afara celor enumerati mai sus.

Mai multe despre acest subiect