Inima obosita

Boala „inimii obosite“: din ce cauză apare insuficienţa cardiacă şi cum se tratează

Tratamentul insuficienței cardiace Managementul insuficienței cardiace depinde de mai mulți factori: — Boala care a dus la insuficiența cardiacă.

inima obosita enterococi cu prostatită

Dacă există leziuni coronariene, acestea vor trebui tratate prin procedura de angioplastie coronariană. În cazul prezenței unei boli a uneia dintre valvele cardiace poate fi indicată chirurgie cardiacă pentru înlocuirea valvei respective cu o valva mecanică.

inima obosita prostatita dinților cariați

Modificările de stil de viață includ regim alimentar cu consum redus de sare, activitate fizică regulată, oprirea fumatului, scăderea în greutate, monitorizarea lichidelor ingerate, tratamentul bolilor asociate. Medicamentele reprezintă o parte esențială a tratamentului insuficienței cardiace.

inima obosita tinctură de salvie pentru prostatită

Cele mai importante clase de medicamente sunt: — diureticele — medicamente care cresc eliminarea apei prin urină, împiedicând acumularea lichidelor în organism — inhibitorii de enzimă de conversie și blocanții receptorilor de angiotensina inima obosita relaxează vasele de sânge — beta blocantele — scad frecvența cardiacă și ușurează munca inimii — antagonistii receptorilor de aldosteron spironolactona — elimină apa și sarea prin urină — digoxinul — crește capacitatea de pompare a inimii — nitrații, ivabradina Recuperarea cardiovasculară implică un program supervizat de exerciții care se realizează în instituții specializate și are ca scop ameliorarea simptomelor, îmbunatățirea funcției cardiace și reducerea numărului de spitalizări pentru insuficiența cardiacă.

Pacienții cu insuficiență cardiacă mai avansată — cu fracție de ejecție scăzută inima obosita pot beneficia de implantarea unor dispozitive care ajută la funcționarea coordonată a inimii sau stopează aritmiile amenințătoare de viață.

inima obosita prostatita la bărbați tratament nutriție

S-a dovedit ca soluția cea mai eficientă pentru pacienții cu insuficiență cardiacă este implantarea unui dispozitiv cardiac cu rol de stimulator, care uneori poate inima obosita însoțit și inima obosita un defibrilator cardiac. Această soluție îmbunătățește contractilitatea cordului și protejează pacientul de moarte subită.

inima obosita cancer de prostata signos y sintomas pdf

Mai multe despre acest subiect