Glob urinar

Intervenții de urgență în retenția acută de urină - AsiMed

Este o urgenţă urologică.

prostatita supraponderală

Cauze Cauzele retenţiei acute de urină pot fi contractilitatea diminuată a vezicii urinare, glob urinar colului vezical, dissinergia detrusor-sfincter pierderea coordonării dintre contracţia vezicii şi relaxarea sfincterului sau combinaţii ale acestora.

Scanexpert - Centre de excelentă în imagistică Alte cauze pot fi: corpi străini intravezicali, neoplasme, calculi sau cheaguri de sânge, malformaţii, accident vascular acut, come, meningoencefalite.

Retenţia urinară este mai frecventă la bărbaţi, la care anomaliile prostatei sau stricturile uretrale determină obstrucţii glob urinar urinar colului vezical.

ce este adenomul de prostata

În schimb, la ambele sexe, retenţia urinară se poate datora medicamentelor mai ales cele cu efect anticolinergicsolidificării fecalelor care creşte presiunea glob urinar trigonului vezical sau vezicii neurogene la pacienţii cu diabet zaharat, scleroză multiplă, boala Parkinson sau intervenţie chirurgicală anterioară pelvină, care a condus la denervarea vezicii urinare.

Simptome Puteți prezenta: durere localizată în hipogastru sub formă de tenesme senzaţie imperioasă de a urina şi imposibilitatea acesteia ; paloare.

tipuri de operații ale prostatitei

Mai multe despre acest subiect