Adenom folicular.

adenom folicular

anti inflammatoire prostatite chronique prostatitis forum deutsch

Pencu Antoneta: Buna ziua! Mama mea a fost diagnosticata cu gusa polinodulara, dupa operatie in urma analizei anatomopatologice a rezultat urmatorul diagnostic: 1.

adénome de la prostate signes cliniques douleur bas ventre prostate

Parenchim adiacent si de fond anizofolicular cu epitelii cubice si plate. Microcarcinom papilar, focar incapsulat, intraparenchimatos ldt de 0. Imi puteti spune va rog ce inseamna acest diagnostic?

prostatita este o boală gravă psa free psa total

Raspuns: — cel mai important este punctul 3, unde se precizeaza ca la analiza la microscop a tiroidei s-a gasit un mic focar de cancer tiroidian; — este vorba de cea mai comuna si tratabila forma de cancer tiroidian, carcinomul papilar; din datele prezentate rezulta ca este vorba de un singur focar, de dimensiuni foarte mici si care nu era situat in vecinatatea capsulei tiroidiene; asta insemana ca sunt sanse foarte adenom folicular ca boala sa fi fost eliminata complet doar prin operatie, deci tratamentul cu iod radioactiv se poate omite; — nu scrie nimic in rezultatul examenului histopatologic despre eventuali ganglioni limfatici analizati; daca acestia nu s-au excizat, trebuie examinata ecografic regiunea cervicala pentru evaluarea lor; oricum, este foarte putin adenom folicular ca la un astfel de focar sa existe deja extensie ganglionara; — pe larg despre cancerului tiroidian puteti citi in cele 3 articole dedicate adenom folicular.

Mai multe despre acest subiect